gołąbki z szybkowara

4.5 (142 ocen)

gołąbki są z szybkowara miękkie, smaczne i nie rozpadają się, takie lubimy zjeść do pieczywa z masłem i bez sosu..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta włoska 1 duża,

    mięso mielone 70 dag,

    ryż ugotowany 3 saszetki,

    kucharek 1 łyżka,

    papryka ostra mielona 2 łyżeczki,

    ząbki czosnku 4 sztuki,

    przecier pomidorowy 4 łyżki,

    woda 4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso mielone z łopatki wymieszać z ryżem ugotowanym, kucharkiem, pieprzem, posiekanym czosnkiem i nakładać porcje na obgotowane liście kapusty włoskiej
  • etap 2. ciasno zawijać gołąbki i układać w szybkowarze na sitku rozkładanym
  • etap 3. na gołąbki dać przecier pmidorowy i wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować 30 minut - z szybkowara wyjąć najlepiej po godzinie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować