Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę i por dodać posiekany czosnek i mięso mielone podsmażyć ok 10 minut Dodać potarte warzywa marchew,pietruszkę,seler,papryczkę ostrą i suszone pomidory dolać szklankę wody dusić wszystko pod przykryciem aż zmiękną warzywa dolać troszkę wody zagotować i wsypać kaszę kuskus wyłączyć i parzyć pod przykryciem doprawić
2.W wrzącej wodzie z dodatkiem oliwy sparzyć lekko kapustę z wyciętym głąbem i partiami oddzielać liście, Liście kapusty nadziewać przygotowanym farszem zawinąć gołąbki włożyć na blachę zalać rosołem a górę posmarować oliwą przykryć folią aluminiową zapiekać w nagrzanym piekarniku 180 st
3.sos
W garnku rozpuścić masło dodać mąkę chwilę podsmażyć wlać 300 ml wody i pomidory mieszać aż powstanie sos dodać przyprawy i zmiksować blenderem Jakby sos był zbyt gęsty dolać trochę wody
Komentarze