Gołąbki z kapusty włoskiej

4.5 (165 ocen)

Tradycyjne tradycyjne gołąbki.Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera.Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty.

Składniki:

  • Składniki :
    1 kapusta włoska,
    500g mięsa mielonego wieprzowego,
    100g ryżu,
    1 cebula,
    świeży tymianek,
    olej do smażenia,
    bulion,
    jajko,
    sól, pieprz.

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Liście kapusty oczyść i parz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Ryż gotuj przez 8-10 minut. Cebulę pokrój na kostkę i na gorącej patelni podsmaż. Mięso wrzuć do miski dodaj ostudzony ryż, cebulę, jajko, pieprz, sól i pokrojony tymianek. Połącz składniki w jednolitą masę. Nałóż mięsny farsz na liść kapusty i zwiń. Ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Zalej gołąbki bulionem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
gołąbki z kapusty włoskiej

To może cię zainteresować