Gołąbki z cukinią

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Lekkie, pyszne i bez mięsa! Idealna propozycja nie tylko dla wegetarian ale także dla najmłodszych smakoszy!

  • 60 min

Składniki:

  • 5 liści kapusty
    100 g ryżu parboiled
    1 mała cukinia
    2 łyżki masła
    pieprz czarny
    150 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem i gotujemy kilka minut, aż zmiękną. Odsączmy z wody i odkładamy do przestudzenia.
  • Gołąbki z cukinią 2. Farsz: Ryż ugotować. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć na maśle. Połączyć z ryżem i doprawić pieprzem.
    Z liści usuwamy twardy głąb, nakładamy farsz i zwijamy gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy bulionem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 30 minut.
    Podajemy z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować