Pełnoziarniste ciasteczka z masłem czekoladowym i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Po upieczeniu są bardzo mięciutkie i kruche, ale stwardnieją podczas stygnięcia. Można je przechowywać w szczelnie zamkniętym słoju nawet dwa tygodnie! Pod warunkiem, że uda się Wam oprzeć- pachną i smakują tak obłędnie, że znikają w mgnieniu oka:) W sklepie pyszniejszych nie znajdziecie!

  • 45 min

Składniki:

  • 160 g margaryny Kasi extra maślany smak
    300 g mąki pełnoziarnistej z pełnego przemiału
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka miodu
    2 łyżki masła czekoladowo-orzechowego
    3 łyżki prażonych wiórków kokosowych
    2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
    po garści suszonych: śliwek, moreli, żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Pełnoziarniste ciasteczka z masłem czekoladowym i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki uprażyć na suche patelni teflonowej na złoty kolor.
    Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Margarynę drobno posiekać(jak na kruche ciasto) dodać: miód, przesianą mąkę, masło czekoladowo-orzechowe i wiórki . Wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać posiekane bakalie i wyrobić jeszcze raz by składniki się połączyły.
  • 2. Z ciasta uformować kulę, urywać małe porcje i formować dłońmi kulki wielkości orzecha włoskiego, po czym spłaszczając pomiędzy dłońmi – tworząc takie okrągłe placuszki.
    Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i układać nasze ciacha - zostawiając pomiędzy nimi 4-5 cm odstępy.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec około15-18 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować