Gołąbki z cukinią

4.5 (180 ocen)

W sezonie warto urozmaicać cukinią różne dania :)

Składniki:

  • 10-12 dużych liści z białej kapusty
    0,5 kg mięsa mielonego
    1/2 większej cukinii
    1 duża cebula
    1,5 szklanki ryżu
    sól, pieprz
    curry
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć i zdjąć liście. Ryż ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić i zeszklić. Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku. Dodać do cebuli, smażyć do odparowania soku. Pod koniec smażenia dodać około 1 łyżeczkę curry. Ryż, mięso i cukinię wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście i zwijać. Ułożyć w garnku i zalać 1,5 szklanki bulionu. Gotować około 1,5 godziny pod przykryciem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Cukinia Farsz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować