Gołąbki bez zawijania z kapusta pekińską

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i szybkie do zrobienia gołąbki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg miesa mielonego z łopatki wieprzowej
    Średnia kapusta pekińska
    2 woreczki ryżu
    Sól, pieprz,
    koncentrat pomidorowy,
    Kostka rosołowa
    Mąka do optaczania
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki bez zawijania z kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy lub kupujemy gotowe. Ryż gotujemy około 12 min aby byl lekko twardy. Kapustę kroimy w kostke. Wszystko mieszamy dodajemy sól i pieprz. Z gotowego mięsa robimy kotlety, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na patelni na złoty kolor. Układamy w garku zalewamy woda tak, zeby wszystkie byly zakryte i wkaldamy koncentrat i kostke rosołowa gorujemy na wolnym ogniu przez 1 godzine.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować