Czasem mam ochotę na 2 dania jednocześnie, tym razem w formie kompromisu dla krokietów i gołąbków powstało to danie. Na bazie mięsa i warzyw z rosołu.
0 (0 ocen)
Porady
Ja wykorzystałam mięso z królika, które ma delikatny smak, dlatego głównym aromatem był świeży tymianek i odrobina gałki z pieprzem, ale w takich gołąbkach świetnie komponuje się mięso z rosołu zarówno drobiowe jak mieszanka wołowiny z drobiem. Z tej porcji powstaje 12 gołąbków, które nie wymagają długiego smażenia, bo farsz był gotowany, a jedyną surową rzeczą jest jajko w panierce. Na jeden liść kapusty nakładałam 2 łyżeczki farszu, przy większej ilości źle się zawijają. Obtaczam w jajku i bułce dopiero przed smażeniem, żeby panierka nie odpadała - wtedy wierzch jest chrupiący jak przy tradycyjnych krokietach
Komentarze