Gofry z cukinii

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska lub dodatek do dań mięsnych, rybnych lub warzywnych .

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie
    200 g żółtego sera
    2 jajka
    pół szklanki mleka
    ok.100 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżeczka poszatkowanego świeżego koperku
    pół łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Gofry z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy z wody i odstawiamy. Ser również ścieramy na tarce. Następnie do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól oraz olej. Składniki miksujemy a następnie dodajemy odsączoną cukinię, ser oraz koperek. Mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, w razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę mąki. Ciasto wykładamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować