Twarogowe gofry z jabłkami

5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Domowe chrupiące gofry. Idealne dla wszystkich łasuchów. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 gr cukru
    250 gr miękkiej margaryny
    1 łyżka cukru waniliowego
    250 gr mąki pszennej
    250 gr twarogu
    ½ szkl. mleka
    6 jajek
    3 jabłka
    Cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Twarogowe gofry z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórek, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. W misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier i cukier waniliowy. Dodać twaróg, jajka i margarynę. Całość zmiksować, następnie dodać mleko i ponownie zmiksować. Na końcu dodać potarte jabłka i delikatnie wymieszać. Ciasto ma być gęste.
  • 3. Do rozgrzanej gofrownicy nalewać porcję ciasta i piec kilka minut na złoty kolor. Gotowe gofry ostudzić na kratce kuchennej i udekorować cukrem pudrem.

Porady

Składniki podane na ok. 12 szt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować