Domowe chrupiące gofry. Idealne dla wszystkich łasuchów. Polecam.
60 min
Składniki:
250 gr cukru
250 gr miękkiej margaryny
1 łyżka cukru waniliowego
250 gr mąki pszennej
250 gr twarogu
½ szkl. mleka
6 jajek
3 jabłka
Cukier puder do dekoracji
Twarogowe gofry z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać ze skórek, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.W misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier i cukier waniliowy. Dodać twaróg, jajka i margarynę. Całość zmiksować, następnie dodać mleko i ponownie zmiksować. Na końcu dodać potarte jabłka i delikatnie wymieszać. Ciasto ma być gęste.
3.Do rozgrzanej gofrownicy nalewać porcję ciasta i piec kilka minut na złoty kolor. Gotowe gofry ostudzić na kratce kuchennej i udekorować cukrem pudrem.
Komentarze