Gazpacho na wynos

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie kuchni hiszpańskiej , polecam gazpacho jest bardzo dobre niedawno miałam okazję pierwszy raz je jeść i postanowiłam sama zrobić

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg około pomidorów polnych
    1 ogórek zielony mały
    2 ząbki czosnku
    1/4 cebuli średniej
    4 pomidorki koktajlowe żółte
    1 papryka czerwona
    1/4 papryki zielonej
    1 łyżka sera feta
    1 łyżka octu winnego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 papryczki chili świeżej
    sól
    pieprz
    2 kromki chleba
    skórka od limonki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gazpacho

Gazpacho na wynos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa przed miksowaniem 1. Pomidory umyłam, sparzyłam i obrałam, pozbawiłam pestek. Do miski od blendera włożyłam pomidory, dodałam ogórka obranego,1/2 papryki czerwonej, chili bez pestek, cebulkę, czosnek, ocet winny, oliwę z oliwek, miąższ chleba. Całość zmiksowałam blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Wstawiłam do lodówki na 3 godziny w celu schłodzenia.
  • Gazpacho 2. Gazpacho przelałam do słoiczków, dodałam fete pokruszoną, z papryki zielonej i kawałka czerwonej wycięłam serca i udekorowałam gazpacho. Dodałam tez polówki pomidorków koktajlowych i kawałki ogórka zielonego. Posypałam skórką od limonki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować