Galaretkowo-budyniowy smakołyk co się szybko zjada... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ugotować budyń w 400ml mleka i 2 łyżek cukru i do ostudzenia odstawić_____________
jajka - cukier - cukier waniliowy dobrze utrzeć mikserem jak na kogel mogel
2.tortownica (24 cm) z papierem do pieczenia - do blaszki przełożyć ciasto - na wierzch ostudzony budyń i porozkładać plastry truskawek__________
piec w 200C około 35-40 minut - piekłam w prodiżu z grzałką góra/dół____________
ciasto upieczone odstawić do dobrego wystudzenia
3.dwie galaretki rozpuścić w 800 ml wrzątku i do ostudzenia - gdy zacznie tężeć to dodać resztę truskawek na ciasto i nakryć galaretką - schować do lodówki, aby galaretka zastygła dobrze______________
moja galaretka trochę za mocno stężała, dlatego nie jest gładka, ale nie chciałam jej podgrzewać, nawet ciekawie wyglądała taka popękana
Komentarze