Torcik galaretkowo-drobiowy

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Tradycyjne galaretki drobiowe podane w formie tortu nie tylko ładnie się prezentuje ale i tak samo smakuje. Z pewnością wszystkich zachwycimy tak podanymi galaretkami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -3 udka z kurczaka
    -2 marchewki
    -po 4 łyżki kukurydzy i groszku z puszki
    -4 jajka ugotowane na twardo
    -1/2 pęczku posiekanej zielonej pietruszki
    -6 łyżeczek żelatyny
    -ok.1 litr wywaru
    -sól,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Jajko Przystawki

Torcik galaretkowo-drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i oczyszczamy. Mięso zalewamy ok.1,5 l wody dodajemy marchewkę oraz przyprawy i gotujemy.
    Udka studzimy i obieramy z mięsa, kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w plasterki,jajka na ćwiartki.
    Żelatynę rozpuszczamy w gorącym wywarze,studzimy, odstawiamy do lekkiego stężenia.
  • 2. Tortownicę oprószamy pieprzem, układamy ćwiartki jajek,groszek,kukurydzę ,marchewkę oraz mięso i natkę pietruszki, całość zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do całkowitego stężenia do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jajka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować