Galaretki z owocami. Deser chyba wszystkim znany, banalnie prosty w wykonaniu, cieszący oko wyglądem a podniebienie smakiem. Polecam nie tylko dla dzieci :)
Kolorowy deser galaretkowo-owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki przygotować w/g przepisu na opakowaniu, kolejno najpierw żółtą, potem czerwoną, na końcu zieloną.
Banany obrane ze skórki pokroić w plasterki, przełożyć na dno szklaneczek, zalać żółtą galaretką, odstawić do lodówki do stężenia, na zastygniętą galaretkę poukładać pokrojone na mniejsze kawałki cząstki mandarynek, zalać czerwoną galaretką, odstawić do lodówki do stężenia, na koniec nałożyć winogrona i zalać ostatnią galaretką zieloną. Pucharki przełożyć do lodówki do stężenia.
Porady
Taki deser można dowolnie udekorować np. bitą śmietaną...
Komentarze