Galaretka z wędzonym łososiem, kukurydzą i marchewką

4.47 (171 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy zostało nam trochę rosołu po niedzielnym obiedzie, zamiast zupy pomidorowej warto zrobić pyszne galaretki z wędzonym łososiem. Dodałam też do nich po po plasterku jajka, kukurydzę oraz gotowaną marchewkę z rosołu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram łososia wędzonego na zimno
    500 ml rosołu
    10 gram żelatyny
    1 ząbek czosnku
    1 ugotowana marchewka
    4-5 łyżek kukurydzy
    1 jajko ugotowane na twardo
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (171 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Galaretka z wędzonym łososiem, kukurydzą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego, ale nie gotującego się rosołu, dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Dodajemy również przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    W małych miseczkach lub kokilkach układamy plaster jajka, łososia podzielonego na kawałki, marchew pokrojoną w kostkę oraz kukurydzę.

    Zalewamy wywarem i zostawiamy do wystudzenia, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Porady

Podany czas przygotowania nie obejmuje czasu na wystygnięcie i skrzepnięcie galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Ryby Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować