80 g tapioki
600 ml dowolnego mleka, u mnie sojowe waniliowe
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie galaretki bez cukru
200 g borówek
1 saszetka kisielu typu słodki kubek
Galaretka z tapioką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, w razie potrzeby dodać słodzidło, wlać do czterech pucharków i odstawić do stężenia. Tapiokę zalać mlekiem i gotować dopóki ziarenka nie staną się przezroczyste, pod koniec dodać cukier waniliowy. Jeśli gotujemy na zwykłym mleku można dosłodzić. Wystudzić. Tapiokę wyłożyć na galaretkę. Borówki wsypać do garnka, zagotować, rozgnieść. Kisiel wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do owoców. Mieszać do zgęstnienia. Mus owocowym wyłożyć na tapiokę. Schłodzić. Smacznego.
Komentarze