Galaretka z tapioką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki deser na ciepłe dni.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g tapioki
    600 ml dowolnego mleka, u mnie sojowe waniliowe
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 opakowanie galaretki bez cukru
    200 g borówek
    1 saszetka kisielu typu słodki kubek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Pudding

Galaretka z tapioką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, w razie potrzeby dodać słodzidło, wlać do czterech pucharków i odstawić do stężenia. Tapiokę zalać mlekiem i gotować dopóki ziarenka nie staną się przezroczyste, pod koniec dodać cukier waniliowy. Jeśli gotujemy na zwykłym mleku można dosłodzić. Wystudzić. Tapiokę wyłożyć na galaretkę. Borówki wsypać do garnka, zagotować, rozgnieść. Kisiel wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do owoców. Mieszać do zgęstnienia. Mus owocowym wyłożyć na tapiokę. Schłodzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Galaretka Owoce Tapioka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować