REKLAMA

Galaretka z tapioką

wyświetlono: 50 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Lekki deser na ciepłe dni.

opublikowany: 19.05.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g tapioki
    600 ml dowolnego mleka, u mnie sojowe waniliowe
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 opakowanie galaretki bez cukru
    200 g borówek
    1 saszetka kisielu typu słodki kubek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, w razie potrzeby dodać słodzidło, wlać do czterech pucharków i odstawić do stężenia. Tapiokę zalać mlekiem i gotować dopóki ziarenka nie staną się przezroczyste, pod koniec dodać cukier waniliowy. Jeśli gotujemy na zwykłym mleku można dosłodzić. Wystudzić. Tapiokę wyłożyć na galaretkę. Borówki wsypać do garnka, zagotować, rozgnieść. Kisiel wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do owoców. Mieszać do zgęstnienia. Mus owocowym wyłożyć na tapiokę. Schłodzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen _MG_9453-jj

Galaretka z owocami

Galaretka z owocami to prosty, lekki i orzeźwiający deser.

kategoria: Desery galaretki opublikowany: 19.08.2019 | wyświetlono: 7836 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE