Galaretka z jeżynami

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybki do wykonania i smaczny deser. Idealny na upalne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na trzy porcje:
    2 galaretki truskawkowe
    kilka garści jeżyn
    1 śmietana 30%
    cukier do smaku
    1 śmietan fix
    kolorowa posypka do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretka z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w połowie proporcji wody (z przepisu z opakowania). Gdy ostygnie zalewamy nią umyte jeżyny znajdujące się w salaterkach. Odstawiamy do lodówki na czas stężenia się galaretki. Śmietanę ubijamy z cukrem i śmietan fixem na sztywno (cukru dodajemy według uznania). Na galaretkę wykładamy ubitą śmietanę i ozdabiamy.

Porady

Do ozdobienia możemy użyć także czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować