French toast

4.49 (145 ocen)

  • 15 min

Prosty przepis na dobry początek dnia.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 stara bułka ew. 2 kromki starego pieczywa
    1 jajko
    1/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka masła
    opcjonalnie: dżem
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

French toast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • French toast 1. W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko z mlekiem, cukrem i cynamonem. Bułkę przekroić wzdłuż na trzy części. Każdą część posmarować bardzo cieniutko masłem. Na patelni na małym ogniu rozgrzać pozostałe masło. Każdą część bułki moczyć w rozbełtanym jajku po 10 sekund z każdej strony i kłaść na patelni. Smażyć przez 0,5 minuty z jednej i z drugiej strony. Podawać z dżemem, najlepiej pomarańczowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować