Francuski MISZ-MASZ a'la Pizza

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Jest to lekka forma pizzy na francuskim ciescie bogada w warzywa , miesko i pełna smaku

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • piersi z kurczaka ( 400g ), cebula 1 szt, czerwona fasola 1/2 puszki, cukinia (średnia), pomidory z puszki ( 1/3), ciasto francuskie chłodzone, sól , pieprz, gałka muszkatalowa, śmietana 12%, ser Mozarella kuleczki, jajko do smarowania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Pizza

Francuski misz-masz a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piersi z kurczaka oraz cebule kroimy w kostke . Podsmażamy na niewielkiej ilosci oleju Dodajemy sól , pieprz według uznania . W miedzyczasie zagotowujemy wode z odrobina soli i parzymy brokuł ( 4-5 min )
    Do kurczaka dodajemy fasole oraz pomidory. Dusimy do odparowania wody i dodajemy przyprawe do tarty bolońskiej. W osobnym naczyniu mieszamy śmietane , sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Kiedy wszystko mamy gotowe rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto francuskie wykładamy na uprzednio wysmarowana olejem forme do tarty , nakłuwamy widelcem, obciążamy i pieczemy ok 25 min. Po tym czasie wyjmujemy, zdejmujemy obciązenie, ugniatamy widelcem ( gdyz zbierze sie powietrze ) i władamy o piekarnika na kolejne 5 min.
    Kiedy ciasto bedzie gotowe , wyjmujemy i nakładamy sos śmietanowy. na to dajemy farsz z kury i warzyw...układamy kulki sera...według uznania i pomiedzy nie kładziemy reszte ciasta francuskiego pocietego w paski. Ciasto smarujemy rozbełconym jajkiem i .... do pieca.
    180 stopni 30 min. Pyszne !!! Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować