indyjska patelnia pełna smaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kombinacja warzyw ,mięsa oraz indyjskiego sosu. Pikantna poezja smaku

  • 30 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka, 1 cebula, 1 większa marchew, 1 żółta papryka, 1 czerwona papryka, średnia cukinia. Sos pomidorowy - indyjski WOK
    2 łyżki oleju, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyjska patelnia pełna smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewam olej i podsmażam pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Po 5 minutach dodaje marchew ( półtalarki ) , cukinię ( paski ) oraz resztę pokrojonych warzyw. Zalewam połową szklanki wody , przykrywam pokrywka i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaje indyjski sos pomidorowy ( do kupienia w Biedronce ) i smażę całość około 3 minut bez pokrywki. Solę do smaku. Podaje z pieczywem , ryżem bądź zupełnie bez niczego. Smacznie i zdrowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Dieta hinduska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować