Flaczki z warzywami

4.5 (146 ocen)

Mnogość warzyw łagodzi nieco charakterystyczny smak potrawy.

Składniki:

  • O,5 kg wołowych flaczków
    porcja rosołowa
    2 marchewki
    1 cebula
    1 pietruszka
    1 patison
    1 papryka czerwona
    2 ziemniaki
    sól, pieprz, majeranek, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obgotować flaczki 4 razy, po każdym zmieniając osoloną wodę. Ugotować rosół na kurczaku i 1/2 warzywach (wyłączając ziemniaka). Odcedzić wywar, dodać flaki i pozostałe warzywa pokrojone w kosteczkę. Doprawić pieprzem, majerankiem, pod koniec papryką. Gotować do miękkości.

Porady

Warzywa można potrzeć na tarce, co zagęści konsystencję zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować