Filety z dorsza smażone na patelni

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonałe filety z dorsza w panierce smażone na patelni, smakują na ciepły obiad i na zimno do pieczywa........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filety z dorsza duże 3 sztuki,
    mąka pszenna 1/2 szklanki,
    bułka tarta 3/4 szklanki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    kucharek 2 łyżki,
    olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Filet z dorsza

Filety z dorsza smażone na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety z dorsza smażone na patelni 1. Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym.

    W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.
  • filety z dorsza smażone na patelni 2. Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.
  • filety z dorsza smażone na patelni 3. Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować