Filety leszcza smażone na patelni

4.33 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filety świeżego leszcza delikatnie przyprawione przyprawą do ryb i smażone na patelni są doskonałe na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa..............SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • leszcz świeży około 2,5 kg,
    przyprawa do ryb 1/2 opakowania,
    sok z 1 cytryny,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    sól 3/4 łyżeczki,
    mąka pszenna 3/4 szklanki,
    olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Filety leszcza smażone na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety leszcza smażone na patelni 1. Świeżego leszcza oczyścić z wnętrzności, zeskrobać łuski, opłukać i wyfiletować na d wa płaty, usunąć ości-z reszty ryby po filetowaniu ugotowałam zupę.
  • Filety leszcza smażone na patelni 2. Płaty pokroić na mniejsze porcje, opłukać w zimnej wodzie , osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Filety leszcza smażone na patelni 3. Filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryb i pieprzem mielonym, solą, schować do lodówki na godzinę.
  • Filety leszcza smażone na patelni 4. Na gorącym oleju smażyć obtoczone w mące filety na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
  • Filety leszcza smażone na patelni 5. Usmażone filety odłożyć na talerz, smażyć następne porcje ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Leszcz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować