Filet z kurczaka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy w paski, lekko
rozbijamy i doprawiamy.
Odstawiamy na 15 minut.
2.Składniki ciasta dokładnie
mieszamy. Zanurzamy
kawałki mięsa i smażymy na
rozgrzanym oleju.
3.Składniki zalewy gotujemy
w 1/2 l wody ok. 3 minut.
4.Cebule obieramy i kroimy
w piórka. Smażymy na rozgrzanym
oleju. Pieczarki
kroimy w plastry i wkładamy
do cebuli. Dodajemy pokrojone
w paski ogórki. Podsmażamy.
Wlewamy zalewę
i gotujemy 3 minuty. Dodajemy
przecier i gotujemy
jeszcze 2 minuty. Studzimy.
5.Na półmisek wykładamy
1/2 mięsa i polewamy 1/2 sosu,
a następnie resztę mięsa
i sosu. Chłodzimy 24 godziny.
Komentarze