Filet z indyka w sosie winno - miodowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Ciekawe połączenie wina, miodu i cynamonu

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 łyżka masła klarowanego
    0,5kg fileta z piersi indyka
    1 małe jajko
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 szklanki wina grzaniec zbójnicki biały
    2 łyżki miodu
    0,5 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka majeranku
    Szczypta tymianku
    Śmietanka 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Filet z indyka w sosie winno - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pokroić w paski
    2. Jajko rozbełtać, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej, majeranek i tymianek, wszystko wymieszać
    3. Mięso obtoczyć w powstałej mieszance
    4. Na patelni roztopić masło klarowane i podsmażyć na nim mięso
    5. Zalać mięso winem, dodać miód i cynamon, dusić pod przykryciem około 15 minut od czasu do czasu mieszając
    6. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, dodać śmietankę, wymieszać
    7. Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuścić w wodzie i zagęścić sos
    Podałam z ryżem i posypalam natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować