Filet pod porową powłoczką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Filety z kurczaka z dodatkiem pora, który nie tylko ma właściwości lecznice ale również wykorzystywany jest do potraw. Smak pora dodaje nam wyrazisty smak.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Por
    • 20 dag pieczarek ugotowanych
    • Papryka czerwona
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Sos czosnkowy
    • 20 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filet pod porową powłoczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawa 1. Fileta kroimy na większe kawałki.
    Przyprawiamy przyprawą oraz solą.
  • smażymy 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • filety 3. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • por 4. Pora kroimy , przekładamy do miski.
  • pieczarki 5. Dodajemy pieczarki.
  • papryka 6. Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy drobno dodajemy do pora.
  • sos 7. Łączymy z sosem i mieszamy.
  • farsz 8. Farsz wykładamy na kurczaka.
  • ser 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.
  • danie 10. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować