Filet nadziewany brokułem serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Mięsko z kurczaka zawnięte w roladki, po brzegi wypełnione brokułem, pieczarkami i serem żółtym.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • MARYNATA:

    2 łyżeczki musztardy stołowej
    1 łyżka octu jabłkowego
    1 łyżka oleju
    papryka mielona ostra
    papryka mielona słodka
    sól
    pieprz

    FARSZ:

    10 pieczarek
    4 różyczki brokuła
    100 g sera żółtego
    1 cebula
    1 łyżka bułki tartej

    PONADTO:

    3 podwójne filety z kurczaka
    sól
    pieprz
    olej
    2 jaja
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Filet nadziewany brokułem serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekroić wzdłuż na plastry. Każdy delikatnie rozbić.
    Wszystkie składniki na marynatę wymieszać, natrzeć nią mięso, umieścić w misce, zawinąć folią i włożyć do lodówki na całą noc.

    Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
    Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę, usmażyć z cebulką na rumiano. Doprawić papryką, solą i pieprzem.

    Brokuła umyć, ugotować, podzielić na mniejsze części.
    Do farszu dodać starty ser żółty i pokrojonego brokuła.
    Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać.
    Na rozbite filety nakładać po porcji farszu, zawinąć w roladkę, spinając wykałaczką.

    Roladki opanierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem pokroić w grubsze plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Brokuły Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować