Filet nadziewany brokułem serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety przekroić wzdłuż na plastry. Każdy delikatnie rozbić.
Wszystkie składniki na marynatę wymieszać, natrzeć nią mięso, umieścić w misce, zawinąć folią i włożyć do lodówki na całą noc.
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę, usmażyć z cebulką na rumiano. Doprawić papryką, solą i pieprzem.
Brokuła umyć, ugotować, podzielić na mniejsze części.
Do farszu dodać starty ser żółty i pokrojonego brokuła.
Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać.
Na rozbite filety nakładać po porcji farszu, zawinąć w roladkę, spinając wykałaczką.
Roladki opanierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem pokroić w grubsze plastry.
Komentarze