Filet kurczaka z pieczarkami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso drobiowe w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem zupy cebulowej, która podkreśla walory smakowe, sprawia, że danie jest smaczne i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 600 g pieczarek
    • Olej do smażenia
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 31 g francuskiej zupy cebulowej
    • ½ szk. śmietany 30%
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w cienkie plastry, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso po usmażeniu zdejmuję z patelni.
  • sos 2. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na tym samym tłuszczu od smażenia mięsa.
    3. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
    4. Na koniec śmietanę rozrabiam z zupą cebulową oraz mąką i zagęszczam sos z pieczarkami. Chwilkę gotuję około dwóch minut.
  • danie 3. 5. Mięso łączę z sos z pieczarkami, podaję z ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować