Faszerowany filet z kurczaka z papryką, pieczarkami i serem

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja na smaczny obiad z piekarnika - filet z kurczaka podany z warzywami - tutaj papryka i pieczarki, zapieczony razem z serem!

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka (około 750 g),

    8 większych pieczarek,

    1/3 czerwonej papryki,

    100 g sera żółtego w kostce (u mnie Gouda),

    łyżeczka soli, duża szczypta pieprzu,

    łyżeczka słodkiej papryki w proszku,

    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Faszerowany filet z kurczaka z papryką, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do oleju dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy.

    Filet z kurczaka nacinamy w kilku miejscach - robiąc małe kieszonki na warzywa i ser - filet nie może być przecięty.

    Pieczarki kroimy w plastry, paprykę w paseczki, ser w plastry.

    Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, nacieramy marynatą. W kieszonki wkładamy po plasterku pieczarki, papryki i sera (sera musi być tylko ile kieszonek).

    Pozostałe warzywa dodajemy wokół mięsa.

    Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 25 - 30 minut,.

    Podajemy z ziemniaki lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Czerwona papryka Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować