Faszerowane bułki z jajkiem sadzonym

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Pożywne śniadanie. Dobry początek dnia. Doda energii i wywoła uśmiech na twarzy.

  • 30 min

Składniki:


  • bułki 2
    szynka 2 plasterki
    pomidor 1/2
    szczypiorek 1 łyżka
    sól i pieprz do smaku
    ser żółty do posypania
    jajka 2
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Faszerowane bułki z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odcinamy wierzch, nie za dużo. Wydrążamy miąższ. Szynkę i pomidora kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Mieszamy składniki na farsz i doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz do wydrążonych bułek posypujemy lekko startym serem. Na ser rozbijamy ostrożnie jajka uważając żeby się nie wylewały. Oprószamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy aż białko się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować