Faszerowana kapusta pekińska

0 (0 ocen)

To bardzo smaczne i sycące danie.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    500 g mielonego mięsa
    6 łyżek płatków owsianych
    1 duża cebula
    2 jajka
    łyżeczka soli
    2 łyżki masła
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    130 ml słodkiej śmietany
    2 kostki bulionowe
    Maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana kapusta pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przecinamy wzdłuż i wykrawamy ze środka 1/3 liści, kroimy je drobniutko.
  • 2. Kapustę mieszamy z mięsem, posiekaną cebulą, jajkami, płatkami owsianymi i przyprawami. Farszem napełniamy obie części kapusty.
  • 3. .Kostki rosołowe zalewamy potrzebną ilością wrzącej wody, która zależy od wielkości naczynia do zapiekania, dodajemy przecier, śmietankę i przyprawy. Całość wlewamy do naczynia i wkładamy kapustę. Pieczemy pod przykryciem ok. godziny w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować