fasolkowo-warzywne babeczki z czerwonymi pieprzami

0 (0 ocen)

smakują wybornie i na ciepło i na zimno, z barszczem, śmietaną, sosami jakie się lubi............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • fasolka szparagowa 50 dag, cukinia 1 duża/zielona, ząbki czosnku 1 główka, cebula 1 sztuka, ziemniaki ugotowane 10 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czerwony 1 łyżeczka, pieprz kolorowy 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, koperek 1/2 pęczka, jajka 2 sztuki, bułka tarta 1 szklanka, mąka ziemniaczana 2 łyżki, ser żółty 20 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Dania główne

Fasolkowo-warzywne babeczki z czerwonymi pieprzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. fasolkę szparagową ugotować w nie osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku i pałką blendera zmiksować
  • etap 2. umytą cukinię ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka, dać na durszlak i posolić, zostawić na 30 minut, odcisnąć nadmiar soku i dac do fasolki, dodać posiekaną zieleninę, wyciśnięte ząbki czosnku
  • etap 3. ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i dać fasolki z cukinią
  • etap 4. dodać kucharka, kolorowy i czerowny na grubo zmielony pieprz, tartą bułkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszać ręką
  • etap 5. dodać pokrojone kawałeczki sera żółtego, użyłam morski, wszystko wymieszać
  • etap 6. 23 sztuki wyszły, do foremek silikonowych włożyć masę do pełna, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół i piec około 40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować