Fasolkowo-warzywne babeczki z czerwonymi pieprzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.fasolkę szparagową ugotować w nie osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku i pałką blendera zmiksować
2.umytą cukinię ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka, dać na durszlak i posolić, zostawić na 30 minut, odcisnąć nadmiar soku i dac do fasolki, dodać posiekaną zieleninę, wyciśnięte ząbki czosnku
3.ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i dać fasolki z cukinią
4.dodać kucharka, kolorowy i czerowny na grubo zmielony pieprz, tartą bułkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszać ręką
5.dodać pokrojone kawałeczki sera żółtego, użyłam morski, wszystko wymieszać
6.23 sztuki wyszły, do foremek silikonowych włożyć masę do pełna, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół i piec około 40 minut
Komentarze