Ekspresowa czerwona fasolka

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

...szybko i pikantnie

  • 25 min

Składniki:

  • - kawałek dobrej kiełbasy
    - 3-4 cebule
    - 2 puszki czerwonej fasolki
    - 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - sól
    - majeranek
    - pieprz kajeński; ostrożnie z nim :)
    - ok. 2 szkl. wody
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ekspresowa czerwona fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni razem z poszatkowaną cebulą,przełożyć wszystko do garnka.Dodać około 2-óch szklanek wody i zagotować.Posolić,dodać pieprz kajeński (dodałem dosłownie pół łyżeczki,można dodać więcej ale wtedy wskazane co najmniej jedno chłodne piwko :) do popicia) i wymieszać.Po chwili dodać osączoną,opłukaną fasolkę oraz 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
    Wymieszać i chwilę pogotować na wolnym ogniu.Na końcu doprawić majerankiem po czym ostatecznie i nieodwracalnie dokładnie wymieszać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (198 ocen)

Ekspresowa fasolka po bretońsku

To może cię zainteresować