Ekspresowa fasolka po bretońsku

  • wyświetlono: 5482 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybka wersja fasolki po bretońsku, która jest bardzo pyszna i można ją zrobić w mgnieniu oka.

rafalzbrozek
  • 5min

Składniki

- Pętko kiełbasy śląskiej
- 1 średnia cebula
- Puszka fasoli w puszce (może być zarówno biała, jak i czerwona)
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek granulowany, szczypta papryki

Sposób przygotowania przepisu:

Ekspresowa fasolka po bretońsku

  • 1. Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę i smażymy razem na łyżce oleju. Następnie dodajemy opłukaną fasolę z puszki i podlewamy odrobiną wody. Dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli sos nie jest gęsty wówczas robimy zasmażkę: Na 2 łyżkach oleju podsmażamy mąkę i dodajemy do fasolki mieszając. Dodajemy pozostałe przyprawy, mieszamy i gotowe!

Porady

Danie można zrobić bez zasmażki, jednak trzeba dodać mniej wody, tak, żeby wystarczająco sos zagęścił przecier.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilcebulakiełbasafasolafasola czerwonafasolka po bretońsku

Komentarze

Podobne przepisy

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

Dodane przez: zzewa

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

Danie bardzo podobne do znanej...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Futka

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku kojarzy mi...

image-0l6sa7b

Dodane przez: JulkaTomeczek

Fasolka po bretońsku

Mój mąż uwielbia tę fasolkę

fasolka po bretońsku

Dodane przez: Martyna1991

Fasolka po bretońsku

Mocno pomidorowa , gęsta fasolka...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: KuchcikGotuje

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku, to pożywne...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Ania79

Fasolka po bretońsku

Fasola to zdrowa roślina strączkowa....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE