Dzwonki karpia na maśle smażone

4.8 (10 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, z chrupiącą skórka dzwonki świeżego karpia na maśle klarowanym smażone...........SMACZNEGO!!!

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dzwonki karpia większe 3 sztuki,
    sól 1,5 łyżeczki,
    pieprz mielony 2 łyżeczki,
    mąka pszenna 1/2 szklanki,
    masło klarowane 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.8 (10 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Dzwonki karpia na maśle smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dzwonki karpia na maśle smażone 1. Kupiłam świeże dzwonki karpia, skóra była oczyszczona, bez łusek, dzwonki opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym.

    Każdy dzwonek natrzeć solą, pieprzem mielonym, obtoczyć z każdej strony w mące pszennej.

    Masło klarowane stopić na patelni, kłaść na gorące masło kłaść dzwonki karpia i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

    Nam smakuje skropiony cytryną i z białym pieczywem z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować