Dżem wiśniowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Pyszny dżem wiśniowy idealny do różnego rodzaju ciast , deserów oraz do kanapek np. do białego sera. Zawsze mam go w spiżarce na zimę.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 kg wiśni
    Cukier żelujący 3:1
    Cukier 700g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dżemy

Dżem wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie opłucz, wydryluj pestki przełóż do garnka i zagotuj , następnie dodaj cukier żelujący i gotuj około 5 minut ,dodaj cukier i gotuj kolejne 5 minut.
  • 2. Czyste, umyte słoiki napełniaj gorącym dżemem, szczelnie zamykaj i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu, a zimą ciesz się smakiem i zapachem wspaniałego dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować