Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne z mnóstwem zdrowych składników kotlety jednakowo dobrze smakują na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • puree z dyni - 100 g
    ugotowana kasza gryczana – 350 g
    ziarna słonecznika – 3 łyżki
    jajko – 1 sztuka
    mielone otręby owsiane – 50 g
    cebula – 1 sztuka
    czosnek – 3 ząbki
    sól – do smaku
    pieprz czarny – do smaku
    chili w płatkach – 1/2 łyżeczka
    majeranek – 1 łyżeczka
    olej rzepakowy – do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Usmażyć na rozgrzanym oleju i odstawić do przestygnięcia.
  • Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem 2. Do miski przełożyć wcześniej ugotowaną kaszę gryczaną. Dodać usmażoną cebulę, gęste dyniowe puree, jajko, ziarna słonecznika oraz mielone otręby owsiane.
  • Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem 3. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem 4. Wymieszać, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać.

Porady

*jeśli mamy kaszę ugotowaną dzień wcześniej, to znacznie skraca nam czas przygotowania kotletów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza gryczana Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować