Duszona młoda kapusta z koperkiem

4.5 (161 ocen)

Uwielbiam młodą kapustę w każdej wersji, a oto jedna z nich, prosta a jakże smaczna.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    2 pomidory
    100 ml śmietany 30%
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Duszona młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszenie kapusty 1. Kapustę młodą szatkujemy. W rondlu rozpuszczamy masło, dajemy kapustę i chwilkę smażymy, stale mieszając. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę dodajemy do kapusty. Chwilkę smażymy razem, wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
  • Smacznego! 2. Koperek płuczemy, siekamy, dodajemy do miękkiej kapusty. Chwilkę gotujemy stale mieszając aż śmietana się zredukuje. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Pomidor Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować