Młoda kapusta z koperkiem

4.5 (173 ocen)

Młoda kapusta to jedno z ulubionych warzyw. Podana z koperkiem jest pyszna.

Składniki:


  • 1 główka młodej kapusty
    2 listki laurowe
    3 kulki ziela angielskiego
    1 gałązka koperku
    1 płaska łyżka smalcu
    Do smaku
    sól
    pieprz
    cukier
    ocet spirytusowy lub sok z cytryny
    2 łyżki pokrojonego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać gałązkę koperku, listki laurowe, ziele angielskie, smalec i doprowadzić do wrzenia. Gotujemy około 5 minut i przelewamy na sitko by odsączyć z nadmiaru wody. Kapustę przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia. Od czasu do czasu przemieszać. Zimną kapustę doprawić do smaku, dodać pokrojony koperek i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować