Drobiowe szaszłyki w serowej panierce

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Kotlety z kurczaka wcale nie muszą być nudne.
To bradzo proste, wystarczy pokroić kurczaka, nabić na patyczki do szaszłyków, opanierować i usmażyć na rumiano.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka
    100 g sera zółtego
    2 łyżki bułki tartej
    2 jaja
    2 łyżki mąki
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Drobiowe szaszłyki w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, przyprawić.
    Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z bułką tartą.
    Jajka rozbić, roztrzepać.
    Fileta zanurzać kolejno w mące, jajku i panierce.
    Nabijać na szaszłykówki.
    Smażyć na oleju na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ser żółty Bułka tarta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować