Dorsz w grzybach

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Przepis wyszperała koleżanka. Nie wiedziałyśmy co do tego jeszcze dodać więc ugotowałyśmy ryż.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 filety z dorsza
    -świeże grzyby
    -duża cebula
    -3/4 szklanki śmietany 12%
    -szklanka bulionu
    -mąka
    -cytryna
    -sól, pieprz
    -jajko
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos grzybowy

Dorsz w grzybach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby przegotować. Odcedzić. Ponownie zalać wodą, posolić łyżeczkę i ponownie zagotować.
  • 2. Usmażyć cebulę. Dodać grzyby i wlać bulion. Chwilę zagotować i wlać śmietanę. Doprawić.
  • 3. Filety podzielić na pół. Skropić cytryną i posypać pieprzem. Zamoczyć w jajku i panierować w mące. Smażyć na złoty kolor.
  • 4. Na dno brytfanki wlać trochę sosu. Ułożyć rybę. Zalać resztą sosu. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach przez 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Grzyby Maślak Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować