R'n'G Kitchen
Dziś postanowiłem przyrządzić kolejne danie, którego głównym składnikiem jest ryba morska. Dorsz- o tą rybę toczone były wojny (wojny dorszowe) i nic w tym dziwnego, skoro jego mięso jest bogate w witaminy i minerały i bardzo smaczne! Żeby podkreślić i wzbogacić jego walory kulinarne serwuję go na grzybach shimeji, które tradycyjnemu grzybiarzowi mogą wydać się „zbyt egzotyczne”, a których walorem jest zachowanie jędrności po obróbce termicznej. Podane w sosie słodko kwaśnym, są bardzo aromatyczne i zwiększają paletę doznań smakowych, w zestawie z dorszem tworzą bardzo udany duet. Uzupełnieniem dania jest ryż, podany na sposób wietnamski, zasmażany z jajkiem… Jak całość smakuje? Ambitnych zachęcam do przyrządzenia jej według mojego przepisu, do którego podaję link. Zapewniam, że warto! Smacznego.
0 (0 ocen)
Komentarze