Schab w grzybach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbić i posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię bez tłuszczu, chwilę podsmażyć i dodać odgotowane grzyby. Smażyć 5 minut i na patelnię włożyć kotlety. Oprószyć papryką chili, po kilku minutach odwrócić na drugą stronę. Obsmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i posypać natką pietruszki. Przykryć i dusić 15 minut. Zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ziemniakami. Smacznego :)
Porady
Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji (2 kotlety i dwie gałki ziemniaków) 400 kcal.
Węglowodany 40,8 g
Tłuszcz 8,2 g
Białko 41,9 g
Komentarze