Schab w grzybach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Odchudzony sos grzybowy ;)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych (ok. 50 dkg schabu)
    1 większa cebula
    250 g odgotowanych podgrzybków
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    100 g jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w grzybach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić i posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię bez tłuszczu, chwilę podsmażyć i dodać odgotowane grzyby. Smażyć 5 minut i na patelnię włożyć kotlety. Oprószyć papryką chili, po kilku minutach odwrócić na drugą stronę. Obsmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i posypać natką pietruszki. Przykryć i dusić 15 minut. Zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ziemniakami. Smacznego :)

Porady

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji (2 kotlety i dwie gałki ziemniaków) 400 kcal. Węglowodany 40,8 g Tłuszcz 8,2 g Białko 41,9 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować