Dorsz pod kołderką

0 (0 ocen)

bardzo smaczny, polecam

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    2 małe cebule
    Szczypta cukru i przyprawa uniwersalna do cebuli
    Pieprz cytrynowy
    Sól lub przyprawa uniwersalna
    Sok z cytryny
    Mąka do panierki
    majonez
    80 gram sera żółtego w kawałku, sama zawsze scieram ser.
    Olej do smażenia i odrobina masła do smażenia cebuli
    SURÓWKA
    Kiszona kapusta , cebula, olej i cukier do smaku, połączyć razem.
    Dodatkowo kiszone ogórki swojskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz pod kołderką 1. Filety rybne poporcjować, skropić cytryną i doprawić solą lub przyprawa uniwersalna i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
    W tym czasie cebule posiekać i zeszklić na oleju z masłem ze szczyptą cukru i przyprawy uniwersalnej.
    Następnie filety rybne panierować w mące i usmażyć na oleju na lekko złoty kolor.
    Osączyć na bibule i ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową.
    Wierzch filetów posmarować majonezem. Ułożyć warstwę cebuli a na wierzch zetrzeć ser żółty.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok. 15 minut.
    Podać z surówką z kapusty i ogórkiem kiszonym swojskim. Pychotka polecam.

Porady

Przed podaniem rybę warto posypać koperkiem, ja tym razem zwyczajnie zapomniałam o koperku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować