Domowy jabłecznik

  • wyświetlono: 2799 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Tradycyjne najlepsze ciasto !

Anyzkowo

Składniki

Składniki :
0,5 kg mąki,
1 szklanka cukru,
250g margaryny PALMA,
3 jajka,
2 łyżki śmietany,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 kg jabłek,
1 opakowanie cukru waniliowego.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Domowy jabłecznik

  • 1. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj margarynę, jajka i śmietanę. Zagnieć dokładnie składniki. Podziel ciasto na 2 części i schowaj do lodówki na 40 minut. Jabłka zetrzyj na tarce a część pokrój na drobną kostkę. Rozwałkuj 1 cześć ciasta i rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Połóż jabłka i posyp cukrem waniliowym. Rozwałkuj drugą cześć ciasta i przykryj jabłka. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkajabłecznikkonkurs_dzieciwypieki_idealnemenu dla milusińskich
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jabłecznik

Dodane przez: Beata07

Jabłecznik

Ciasto- pyszne i super kruche,...

Jabłecznik

Dodane przez: Wioleta

Jabłecznik

Idealna propozycja na coś słodkiego...

image-061sa16

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jabłecznik z kruszonką

Pyszny jabłecznik z dużą ilością...

Jablecznik

Dodane przez: swierszczyk23

Jabłecznik

moje ulubione ciasto;)

Jabłecznik

Dodane przez: nadia180

Jabłecznik

Przepis mam od cioci. Ciasto jest...

Jabłecznik

Dodane przez: ciastto80

Jabłecznik

szybki, tani i smaczny!!!!!!!!!!...