Tradycyjne najlepsze ciasto !

Składniki:

  • Składniki :
    0,5 kg mąki,
    1 szklanka cukru,
    250g margaryny PALMA,
    3 jajka,
    2 łyżki śmietany,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 kg jabłek,
    1 opakowanie cukru waniliowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Domowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj margarynę, jajka i śmietanę. Zagnieć dokładnie składniki. Podziel ciasto na 2 części i schowaj do lodówki na 40 minut. Jabłka zetrzyj na tarce a część pokrój na drobną kostkę. Rozwałkuj 1 cześć ciasta i rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Połóż jabłka i posyp cukrem waniliowym. Rozwałkuj drugą cześć ciasta i przykryj jabłka. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować