Domowy jabłecznik z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasto z mocno jabłkowym akcentem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    500g mąki
    250g masła
    4 żółtka
    200g cukru
    1 łyżka śmietany lub jogurtu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    bułka tarta
    1 łyżeczka cynamonu
    500g startych / uprażonych jabłek lub musu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowy jabłecznik z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Następnie podzielić je na 2 części i rozwałkować. Jedną część ułożyć na tarcie wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, podsypać tartą bułką i nałożyć masę jabłeczną. Jabłka przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temperaturze 160 stopni C przez około 30 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Porady

Forma: duża tarta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować