Domowy budyń kakaowy

4.41 (177 ocen)

  • 10 min

Pyszny, bezglutenowy budyń. Szybki i prosty

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka (ja użyłam bez laktozy),

    1 łyżka mąki ziemniaczanej,

    1 łyżka gorzkiego kakao,

    1 łyżka cukru.
Wystaw ocenę:

4.41 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy budyń kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka z cukrem podgrzewać w garnku.

    Drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakaem.

    Gdy mleko będzie już gorące dodać resztę mleka z mąką i kakaem.

    Zmniejszyć gaz i energicznie mieszać (ja robię to rózgą).

Porady

Gdy lubicie mniej/bardziej słodkie/kakaowe – ilości zmniejszacie. Jeśli lubicie i możecie kremy kakaowe (typu nutella) możecie dodać łyżeczkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować