Domowe hot dogi z dodatkami

5 (187 ocen)

  • 15 min

Ten przysmak pokazał mi mój chłopak, z którym razem studiuję w Krakowie. Jestem wegetarianką, dlatego dla mnie zawsze przyrządzamy wersję bez parówki. Przepis jest prosty i szybki, a efekt wyborny.

  • 15 min

Składniki:

  • • 4 krótkie bagietki typu hot dog,
    • 4 parówki,
    • ½ kapusty pekińskiej,
    • Kilka ogórków konserwowych,
    • ½ strąka czerwonej papryki,
    • mała puszka kukurydzy,
    • 40 dag sera żółtego,
    • mały słoiczek majonezu,
    • Keczup.
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Hot dog Przystawki Przekąski

Domowe hot dogi z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki gotujemy i obieramy ze skórki. Kapustę pekińską kroimy w kostkę. Ogórki i paprykę również, ale w drobniejszą. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączamy.
  • 2. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z keczupem w tych samych proporcjach.
  • 3. Bagietki nacinamy wzdłuż tak, aby powstała z nich łódka. Wnętrza smarujemy sosem. Wkładamy do każdej trochę kapusty pekińskiej, wsypujemy trochę ogórków, papryki i kukurydzy. Polewamy sosem. Następnie wkładamy do każdej parówkę, po czym znów nadziewamy pozostałymi warzywami, rozpychając przy tym bułkę tak, aby zmieściło się ich jak najwięcej. Znowu polewamy sosem i obficie posypujemy wszystko żółtym serem.
  • 4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Hot dogi układamy na brytfance i zapiekamy ok. 15 min.

Porady

Można przyrządzić również wersję bez parówki, czy też urozmaicić potrawę smażonymi pieczarkami, bądź szynką. Jeśli ktoś nie lubi powyższego sosu można zastąpić go samym keczupem bądź sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować