Domowe cukierki a’la snickers

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przez cały pierwszy rok studiów moje śniadania były dość ubogie i składały się z mocnej kawy parzonej i snickers’a. Gdybym wtedy zamiast tego by kupować snickersy robiła sobie takie cukierki, zjadłabym o wiele mniej zbędnej chemii. Jeśli lubicie cukierki orzechowe, to ten przepis jest dla Was

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30g odtłuszczonego mleka w proszku, 150g orzeszków ziemnych, 4 łyżki płynnego miodu (około 80g), 1 tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie czekolada firmy Lindt 85%)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Cukierki

Domowe cukierki a’la snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko w proszku usmażyć na złoty kolor na suchej, nieprzywierającej patelni, cały czas mieszając. Podczas smażenia będą robić się grudki, które następnie należy zmielić na pył w młynku do kawy. Orzechy również podsmażyć na rumiano na suchej patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do małych foremek silikonowych (np. do robienia lodu), delikatnie ugnieść i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny. Gotowe cukierki wyjąć z foremek i przechowywać w lodówce. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować