Domowe batony owsiano-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zdrowe i pyszne batoniki owsiane z dużą ilością kokosu. Słodzone miodem mogą być zdrowym drugim śniadaniem lub podwieczorkiem. Można również zabrać je ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść na przerwie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl płatków owsianych błyskawicznych
    1 szkl wiórków kokosowych
    1/2 szkl płatków migdałowych
    1/2 szkl suszonych moreli
    5 łyżek miodu
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    blaszka 20x20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Batony Jajko

Domowe batony owsiano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone drobno morele i mieszamy razem. Następnie wlewamy miód i mleko oraz wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę na batoniki. Równo rozprowadzamy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Kroimy w batony dopiero zimne. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Miód Morele Płatki Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Ciasto owsiano-kokosowe

To może cię zainteresować