Zapraszam na zdrowe i pyszne batoniki owsiane z dużą ilością kokosu. Słodzone miodem mogą być zdrowym drugim śniadaniem lub podwieczorkiem. Można również zabrać je ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść na przerwie. Polecam
Domowe batony owsiano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone drobno morele i mieszamy razem. Następnie wlewamy miód i mleko oraz wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę na batoniki. Równo rozprowadzamy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Kroimy w batony dopiero zimne. Smacznego
Komentarze